Skip to main content

De Aquavisum is onze nieuwste aanwinst om dieptepeilingen uit te voeren.

De aluminium boot met een lengte van 6.00m is gebaseerd op een bestaand ontwerp, maar al vanaf het begin van de opbouw zijn er aanpassingen doorgevoerd om te komen tot een perfecte survey boot. Het regelmatig overleg tussen de botenbouwer en onze surveyors was hierbij cruciaal.

Uitgerust met een Kongsberg multibeam systeem, een high-end motion sensor van iXblue en alle toeters er bellen die er bij horen is het qua apparatuur een kopie van onze surveyboot “De Peiler”. De twee systemen zijn dus perfect compatibel met elkaar.  Hierdoor kunnen we continuïteit garanderen wanneer er een storingen of schade ontstaat aan één van onze boten die niet onmiddellijk opgelost kan worden.

Verder is de Aquavisum uitgerust met twee motoren van 50PK.  Losstaande van de power die deze motoren leveren, is deze keuze vooral gebaseerd op veiligheid. Wanneer één van de motoren uitvalt of schade oploopt tijdens de werkzaamheden, is de boot nog steeds perfect bestuurbaar met de andere motor.